Viziune

	O societate se întinde de la spațiul privat al individului până la granițele spațiale, culturale, politice și economice ale unei grupări de oameni.

Niște oameni care împart un teritoriu nu formează o societate. Este important să aibă niște valori comune la care să adere, pe care să le respecte și să le apere. Este de asemenea important să fie capabili funcțional să supraviețuiască și să evolueze, atât pe plan intern dar și în raporturile cu alte societăți. 

O societate, așadar, este o entitate multidimensională, cu interese și mecanisme diverse, uneori divergente, ce caută să găsească modul optim de organizare și acțiune pentru satisfacerea unor scopuri rezultate din nevoile și interesele indivizilor care o compun. 

Este important să înțelegem că societatea este expresia cumulată a acțiunilor fiecăruia dintre noi.

Dacă rezultatul nu este unul plăcut, înseamnă că noi trebuie să schimbăm ceva în modul în care acționăm, interacționăm și ne organizăm. Nu există altă cale. 

Având în vedere acestea, considerăm că societatea românească poate fi îmbunătățită introducând mecanisme de organizare mai apropiate de democrația participativă. 

Motivul pentru care credem asta este acela că societatea, așa cum am descris-o mai sus, este un organism complex, iar pentru a putea obține rezultate optime este important să implicăm cât mai mulți oameni în procesul decizional și, mai ales, în procesul de culegere de informații despre ce nu merge bine, ce trebuie îmbunătățit.

Viziunea fiecăruia este importantă. Putem extrage valoare și înțelegeri chiar și numai din faptul că oamenii se plâng. Este însă important să se plângă într-un mod util.

Toate aceste informații trebuie colectate, agregate și prezentate astfel încât fiecare cetățean să aibă o privire de ansamblu asupra stării societăți, dar într-un mod care să permită dezbaterea și analiza constructivă, precum și găsirea de soluții și definirea unor planuri de acțiune. 
 
Ne-am făcut o misiune din a introduce și promova astfel de mecanisme în societatea românească cu ajutorul tehnologiei.