Valori și principii


Deschidere

Pentru a înțelege mai bine societatea și a lua decizii avizate este vital ca informația publică să fie accesibilă, la fel și mecanismele democratice. Deschidere înseamnă și că suntem dispuși să ascultăm și să înțelegem și alte puncte de vedere și să evaluăm ideile pentru valoarea lor, nu în funcție de cine a zis-o sau de statutul persoanei în cauză.

Colaborare

Societatea începe acolo unde începe colaborarea și se sfârșește când aceasta încetează. Nu credem în colaborarea pentru un bine comun idealizat, ci înțelegem că fiecare are interese diverse, însă colaborarea constructivă rezultă tocmai din faptul că fiecare contribuie urmărind niște interese personale. În multe privințe însă, aceste interese personale se suprapun, și creează un cadru absolut necesar pentru dezvoltare și progres. Nu poate exista colaborare fără un set de principii, valori și reguli la care toată lumea aderă și pe care le respectă. Fiecare își este dator(are) să fie fericit(ă), însă cheia este să înțelegem că uneori fericirea și bunăstarea fiecăruia dintre noi depinde și de fericirea și bunăstarea celor din jur.

Intimitate

Fiecare individ are un spațiu personal, vital, ce nu poate fi încălcat. Întotdeauna va exista un compromis între deschidere și intimitate, și trebuie să acceptăm asta. Internetul și social media au micșorat spațiul privat al fiecăruia. A crescut deschiderea și comunicarea, dar suntem mai expuși. E bine să fim avizați și conștienți și sa avem o delimitare clară între ce este public și ce este privat. Sunt anumite moduri de a obține unele servicii fără să fie nevoie să renunți atât de mult la propria intimitate. De asemenea, trebuie să înțelegem că securitatea depinde într-o mare măsură de intimitate, iar unele informații pur și simplu nu ar trebui să devină publice sau bunuri tranzacționabile între diverși prestatori de servicii. Oamenii sunt mai puternici și creativi atunci când își păstrează un spațiu privat confortabil.